Fysioterapiaa
25 vuoden kokemuksella

Vankka kokemus tuki- ja liikuntaelinvaivojen fysioterapiasta sekä neurologisesta kuntoutuksesta.

Fysikaalinen hoitolaitos Kurikassa vuodesta 2006

Tarjoamme asiantuntevaa, yksilöllistä ja monipuolista fysioterapiapalvelua Kurikan keskustassa. Hoitolaitokseen on esteetön kulku ja meiltä löytyy inva-wc.

  • Fysioterapia
  • Lymfaterapia
  • Akupunktio
  • Laser- ja sähköhoidot
  • Hieronta ja muu manuaalinen terapia
  • MDT terapeutti (McKenzie)
  • Kotikäynnit

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Fysioterapia on terapeuttinen hoitomuoto, joka käyttää liikuntaa, manuaalista terapiaa ja muita kehon toimintaa parantavia menetelmiä potilaan terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Fysioterapeutit auttavat potilaita palauttamaan, ylläpitämään ja parantamaan liikkuvuutta, voimaa, kestävyyttä ja toimintakykyä.

Yksityiseen fysioterapiaan ja kuntoutukseen voi hakeutua myös ilman lääkärin lähetettä.

Fysioterapiaa haetaan usein erilaisten vammojen, sairauksien tai leikkausten jälkeen kuntoutumisen tukemiseksi. Yleisiä syitä hakeutua fysioterapiaan ovat esimerkiksi selkä- ja niskakivut, nivelvaivat (kuten polvi- tai lonkkanivelrikko), urheiluvammat, neurologiset sairaudet (kuten aivohalvaus) ja liikuntaelimistön ylikuormituksesta aiheutuvat ongelmat.

Fysioterapiakäynnillä sinut arvioidaan ja kuunnellaan huolellisesti. Fysioterapeutti tutkii liikkuvuutesi, voimasi, toimintakykysi ja kivun tason tarvittavien testien ja mittauksien avulla. Sen perusteella laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma, joka voi sisältää harjoituksia, manuaalista terapiaa, kivunhallintaa tai muita hoitomenetelmiä. Fysioterapia voi edellyttää useampia käyntejä ja fysioterapeutti seuraa edistymistäsi sekä tekee tarvittaessa muutoksia hoitosuunnitelmaan.

MDT-terapeutti on koulutettu Mechanical Diagnosis and Therapy -menetelmään, joka keskittyy erityisesti tuki- ja liikuntaelinsairauksien diagnosointiin ja hoitoon. MDT-terapia perustuu potilaan oireiden ja liikkeiden arviointiin sekä niiden perusteella tehtävään tarkkaan mekaaniseen analyysiin.

MDT-terapian keskeinen periaate on, että useimmat selkä- ja nivelongelmat voidaan luokitella neljään päätyyppiin: dysfunktionaalinen liike (liikehäiriö), derivoitunut hermokipu, lihasheikkous tai stabiiliusongelma. Näiden luokittelujen perusteella fysioterapeutti voi määrittää sopivimman hoidon ja harjoitusohjelman.

MDT-terapiassa keskeinen osa on potilaan oma aktiivinen osallistuminen hoitoon. Potilas saa tietoa oireistaan, harjoituksista ja päivittäisistä toimintatavoista, jotka voivat auttaa häntä itsehoitamaan ja hallitsemaan oireitaan. Harjoitusten tavoitteena on usein oireiden väheneminen ja toimintakyvyn palauttaminen.

MDT-terapiaa käytetään laajalti erilaisissa tuki- ja liikuntaelinsairauksissa, kuten selkäkipu, niskakipu, nivelrikko ja raajojen nivelten toimintahäiriöt. Terapiaa voidaan soveltaa sekä akuutteihin että pitkäaikaisiin vaivoihin.

Olemme osa OmaFysio-verkostoa

Kuulumme valtakunnalliseen itsenäisten fysioterapiayritysten OmaFysio-verkostoon. OmaFysion kautta meille käy suurimman osan vakuutusyhtiöiden maksusitoumukset – tarkista asia aikaa varatessasi!

Olemme myös Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen fysioterapian ja lymfaterapian palveluseteliyritys.

Asiallista ja ammattitaitoista hoitoa! Kiitos!

Irma Öörni
Asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua selkä- ja olkapäävaivoihin.
Jari Pelto-Piri
Esa osaa!
Matti Uusi-Kakkuri

Löydät meidät myös Facebookista!

Seuraa Facebook-tiliämme niin pysyt kärryillä ajankohtaisista tarjouksista ja kampanjoista.