Kategoriat
Yleinen

Mitä kannattaa ottaa kylpyhuoneremontissa huomioon?

Ammattilaisen kanssa kannattaa keskustella toiveista ja tarpeista. Myös kohde jolle remontti tehdään vaikuttaa. Tuleeko kylpyhuone omaan käyttöön vai onko kylpyhuoneremontilla tarkoitus nostaa talon arvoa? Myös mahdolliset vauriot täytyy huomioida esimerkiksi kosteusvauriot. Lisäksi omat toiveet ja budjetti täytyy ottaa huomioon suunnitelmaa tehdessä. Omia toiveita voi listata ylös ja inspiraatiota voi hakea vaikka asuntomessuilta ja netistä. Jos budjetti on pienempi kaikkea ei tietysti pysty tietysti toteuttamaan. Ei siis kannata innostua liikaa jos budjetti ei ole kovin korkea. Jos budjetti on isompi voi toiveita toteuttaa isommin. 

Jos remontilla on tarkoitus nostaa talon arvoa ei siihen kannata satsata hirveästi rahaa. Paras on kustannustehokas vaihtoehto, jossa kaikki perusasiat uusitaan mahdollisimman edullisesti. Ei siis kannata valita kalliimpia materiaaleja. Kannattaa kuitenkin miettiä jotain näyttävämpää jolla kylpyhuone erottuu muista. Se voi olla esimerkiksi erikoisempi hana tai laatta. Tämä voi myös herättää ostajien kiinnostuksen asuntoa kohtaan.

Erilaiset materiaalivaihtoehdot

Kylpyhuoneremontissa materiaalivaihtoehtoja on runsaasti. Löytyy kiveä, puuta ja lasia. Kylpyammeita, erilaisia hanoja ja suihkuseiniä. Seinäpyttyjä ja tavallisia pyttyjä. Laattoja on myös eri kokoisia ja eri materiaalista valmistettuja. Löytyy isoja, pieniä ja kuusikulmaisia, Jotkut eivät laita laattaa ollenkaan. Erilaisista materiaali vaihtoehdoista voi myös keskustella ammattilaisen kanssa. Hintoja löytyy monesta eri kategoriasta. Vaihtoehtoja on myös runsaasti. Eri vaihtoehtoja voi tutkia netistä ja myymälöistä. Liikkeistä voi myös pyytää esimerkiksi mallipaloja laatoista joita voi mallailla omaan kylpyhuoneeseen. Tällöin voi rauhassa harkita ja miettiä omia valintoja, jotta ei tee hutiloidusti niitä. 

Kylpyhuoneremontti uudistaa talon ilmettä

Kylpyhuone on tärkeä osa kodin sisustusta. Sitä käytetään joka päivä jolloin on luonnollista, että sen ulkonäkö ja käytännöllisyys on tärkeää. Kylpyhuoneremontti voi tulla ajankohtaiseksi varsinkin jos kyseessä on vanhempi talo ja kylpyhuoneet ovat alkuperäisessä kunnossa. Ulkonäkö ei vastaa enää nykypäivää ja vessasta voi löytyä jopa kosteusvaurioita. Apuun kannattaa siis pyytää ammattilainen. Tällöin remontti tehdään oikein ja jälkikäteen ei tule mitään ongelmia. Ammattilaisilla on aina kokemusta ja ammattitaito varmistaa, että remontti tehdään huolellisesti. 


Kategoriat
Yleinen

Lähetti- ja kuriiripalvelut vievät pikapakettisi perille Tampereella

Joskus paketti tai kirje pitäisi saada pikapikaa määränpäähänsä, ilman turhaa aikailua. Lähetti- ja kuriiripalvelut Tampereen seudulla tulevat silloin hätiin. Pikakuljetus sopii useimmiten kaikenlaisten tuotteiden ja pakettien toimitukseen; kirjeistä ja varaosista aina elintarvikkeisiin ja lääkkeisiin. Lähetti- ja kuriiripalvelut voi myös aivan yhtä hyvin tilata etukäteen, mikäli tarpeesi pikalähetyksiin on jatkuvampi.

Lähetti- ja kuriiripalvelut nopeisiin toimituksiin

Pikakuljetuspalvelut auttavat monesti hädän hetkellä. Jos esimerkiksi messuosastolle somisteeksi lähdössä olleet roll upit tai esitepinkat ovatkin unohtuneet pois matkasta, soitto kuriiripalveluun pelastaa tilanteen. Tai jos uudet käyntikortit tai mainosjulisteet olisi pitänyt olla jo asiakkaalla mieluiten eilen kuin tänään, pikalähetyksenä nekin saadaan perille käden käänteessä.

Monessa yrityksessä tulee toimialasta riippumatta eteen usein tilanteita, että pitäisi saada toimistotarvikkeita konttorille tai viedä kirjeitä postiin, ja varastooltakin pitäisi noutaa pakkaustarvikkeita. Kuka lähtee ja paljonko se maksaa, kun työntekijä ajelee ympäri kaupunkia hakemassa tavaroita. Tällöin kaikista järkevintä on ottaa avuksi lähetti- ja kuriiripalvelut, jotta oma henkilökunta säästyy ylimääräiseltä säntäilyltä ja he voivat keskittyä täysillä tuottavaan työhön. Todellakin, lähettipalvelut voisivat olla loistava ratkaisu. Henkilökunta voisi suorittaa rauhassa omia työtehtäviään lähettipalvelun hoitaessa juoksevia asioita.

Pikapaketeilla voit myös saada selvää kilpailuetua kilpailijoihisi nähden, joitten toimitukset eivät ole niin nopeita. Pikapaketti tai -kirje on myös aina jollain tavalla henkilökohtaisempi, kun lähetti varta vasten toimittaa sen perille.

Joskus lähetti- ja kuriiripalveluille tulee tarvetta yrityselämän ulkopuolellakin. Esimerkiksi sellaisessa tilanteessa, kun muistat, että tänäänhän onkin äitisi tai puolisosi syntymäpäivä etkä ole hankkinut mitään lahjaa. Silloin edes pikapikaa toimitettu onnittelukortti ja kukka- tai konvehtirasialähetys saattaa riittää pelastamaan nahkasi ja piristämään päivänsankarin päivän.

Lähetti- ja kuriiripalvelut ovat luotettava tapa saada tuotteet ovelta ovelle

Lähetti- ja kuriiripalvelut varmistavat, että toimituksesi kuljetetaan ovelta ovelle luotettavasti, turvallisesti ja mikä tietenkin tärkeintä – nopeasti. Pikakuljetuspalvelut soveltuvat erinomaisesti myös tärkeiden dokumenttien ja arkistopapereiden siirtoon, sillä lähetti- ja kuriiripalveluiden etuna on dokumentoitu ja joustava toimitus. Saat aina tarkan tiedon, milloin lähetys on noudettu ja milloin se on toimitettu kohteeseen.

Pikakuljetuksia voidaan hyödyntää myös erilaisten näytteiden, lääkkeiden ja laboratoriotulosten toimittamiseen. Myös suuremmat lähetykset, kuten kollit ja kuormalavat voidaan usein kuljettaa pikana paikasta A paikkaan B.

Lähetti- ja kuriiripalvelut eivät maksa maltaita, mutta säästävät sinulta sitäkin enemmän aikaa ja energiaa, kun voit huoletta antaa tuotteesi tai pakettisi ammattilaisen kuljetettavaksi – ja takuulla nopeasti!


Kategoriat
Yleinen

Uudistamalla salaojituksen korjaat vanhan talon pohjatöiden puutteet

Omistatko vanhan rintamamiestalon? Tai oikeastaan minkä tahansa ennen 90-lukua rakennetun talon? Mikäli taloon ei ole tehty ajanmukaista salaojitusta, on sen hetki varmasti käsillä nyt. Salaojitus suojaa niin vanhan kuin uudenkin talon rakenteita ja perustuksia routa- ja kosteusvaurioilta. Niiden avulla johdetaan sadevedet pois talon vierustalta. Samalla kaivuu-urakalla on helppo korjailla talon pohjatöitä, jos ne on tehty vähän kehnosti tai jos ne ovat kärsineet esimerkiksi routavaurioista.

Vanhassa talossa salaojitukset ovat puutteelliset tai joskus niitä ei ole tehty ollenkaan, jolloin ne on päivitettävä tämän päivän määräysten mukaisiksi. Uusissa taloissa salaojitus tehdään talon pohjatöiden yhteydessä.

Salaojituksen uusiminen on ajankohtainen silloin, kun huomaat:

  • patolevyn puuttuvan ja vesi ja kosteus siirtyy talon perustuksiin
  • värimuunnoksia tai pysyvää kosteutta sokkelissa
  • vesi ei imeydy kunnolla maahan
  • sadevedet valuvat perustuksiin.

Salaojitusta ei kannata itse lähteä tekemään, vaan se on syytä jättää ammattilaisille. Ammattilaisten tekemä salaojitus ja sen laadunvalvonta takaavat sen, että ojitus on tehty nykyisten määräysten mukaan.

Salaojaremontin vaiheet

Salaojien päivitys tähän päivään on tärkeää, jotta saadaan pidettyä sade- ja hulevedet kaukana talon rakenteista. Salaojat vaikuttavat myös pihan viihtyvyyteen: tukkeutunut salaojitus estää veden imeytymisen maahan, jättäen lätäköitä pihamaalle.

Salaojaremontti etenee usein ammattilaisen avulla nopeasti ja se on mahdollista tehdä myös talvella. Salaojaremontti etenee yleensä seuraavasti:

  1. Työn kartoittaminen
    Urakoitsija tutustuu käynnin avulla tehtävään työhön ja näin osaa määritellä salaojaremonttiin kuluvan ajan sekä sovitusti joko hinta-arvion tai suoraan kiinteän urakkahinnan.
  2. Remontin aloittaminen ja kaivuutyöt
    Kun hyvä suunnittelu on tehty, tulevat koneet tontille. Talon vierusta kaivetaan auki yleensä niin syvälle, että päästään perustusten alapuolelle.
  3. Salaojaputkien ja -kaivojen asennus
    Salaojakaivot eli ns. tarkastuskaivot asennetaan talon nurkkiin. Niiden avulla voidaan seurata salaojan toimivuutta. Itse salaojaputket asennetaan perustusten alareunan alapuolelle ja ohjataan veden kulku talon rakenteista poispäin.
  4. Maanmuokkaus
    Salaojaremontissa pihamaa myllätään usein totaalisesti, niin kaivamalla kuin raskailla työkoneilla. Kun salaojaputket ovat asennettu, tehdään maanmuokkaus. Maa muokataan kallistusten avulla siten, että vesi ohjautuu osittain jo automaattisesti poispäin rakennuksesta.

Salaojaremontin hinta

Salaojaremontin hintaan vaikuttavat mm. talon koko, perustamistapa sekä maa-aines. Mikäli maa-ainesta joudutaan vaihtamaan, vaikuttaa se hintaa nostavasti. Hintahaarukkaa voisi arvioida sen verran, että 100m² talon salaojaremontti maksaa n. 15 000 – 20 000 euroa. Vaikka kustannus ei aivan pieni olekaan, on tehdyllä salaojaremontilla talon arvoa nostava vaikutus.

Salaojaremontin työn osuudesta saa tehdä kotitalousvähennyksen. Kotitalousvähennys on 40% työn osuudesta, kuitenkin maksimissaan 2150 euroa omavastuu vähennyksen jälkeen (v. 2021). Samassa taloudessa asuvat puolisot voivat molemmat saada kotitalousvähennyksen.

Huoletonta elämää salaojaremontin jälkeen

Kun salaojaremontti on tehty, voi nauttia rauhassa omakotitaloasumisesta. Hyvin tehty remontti kestää vuosikymmeniä. Ainoastaan salaojien toimivuus on hyvä tarkistaa vuoden kahden välein. Tilaamalla työn ammattilaisilta, voit elää suhteellisen huoletonta elämää, koska heidän tekemällään työllä on yleensä myös takuu.

Kategoriat
Yleinen

Viemärin kuvaus kertoo kaiken talon putkistosta

Viemärin kuvaus on hyödyllinen ja erittäin tarpeellinen toimenpide, joka kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen varsinaista remontin tarvetta. Viemärin kuvaus kertoo, missä kunnossa talon putkisto on. Näin ollen säännöllisin väliajoin tehty kuvaus voi olla hyvä tapa ennaltaehkäistä suurempia vahinkoja.  

Kuvaus auttaa selvittämään putkistojen remontin tarpeen, suuruuden ja siten myös hinnan. Viemärin kuvaus on tärkeä osa putkiremonttia, sillä sen avulla saadaan tarkka kuva putkiston teknisestä toimivuudesta. Muun muassa vuotavat tai muuten vaurioituneet tiivisteet näkyvät kuvatulla videolla selvästi. Viemärin kuvaus on ajankohtaista valurautaisten viemäriputkien ylittäessä 30 vuoden iän tai jos putket ovat piilossa talon rakenteiden alla, ja epäillään putkiston vuotavan. Jos talossa on esiintynyt sisäilmaongelmia tai jos viemäri ei selvästi vedä normaalisti, kannattaa hälyttää paikalle viemärin kuvaaja.

Viemärin kuvaus on nopea ja vaivaton toimenpide

Nopeasti hoidettavissa oleva viemärin kuvaus on helppo toimenpide asukkaalle sillä siitä ei seuraa minkäänlaista vaivaa. Viemäristä saadaan videokuvaa nimenomaan viemärikuvaukseen tarkoitetulla ja valmistetulla erikoislaitteistolla. Kuvaus tehdään pienen kamerapäisen kaapelin avulla, joka liu`utetaan viemäriin. Kaapelikameran ottaman videokuvan perusteella ammattilainen saa selkeän käsityksen putkiston kunnosta. Kameran avulla voidaan löytää myös mahdolliset tukokset tai vuotokohdat, jotka voivat aiheuttaa suurta vahinkoa korjaamattomina.

Kiinteistön kaikki viemärit voidaan kuvata samalla kertaa tai kuvaaminen voidaan tehdä osissa. Useamman asunnon kiinteistöissä viemärit kuvataan yleensä jokaisen huoneiston osalta erikseen lattiakaivon tai tiskialtaan alla olevan hajulukon kautta. Ennen kuvauksen aloittamista viemärit huuhdellaan, jotta putkistossa oleva lika ei estä näkyvyyttä. Työtä tekee yleensä 2-3 ammattilaista ja yhden työpäivän aikana he pystyvät kuvaamaan jopa kuuden vierekkäisen asunnon viemärit.

Viemärin kuvauksen hinta koostuu osatekijöistä

Viemärin kuvaukselle on vaikea sanoa tarkkaa hintaa, sillä hintaan vaikuttavat monet eri tekijät. Esimerkiksi viermärihaarojen määrä, viemäreiden koko, viemärin materiaali sekä kohteen sijainti vaikuttavat merkittävästi kuvauksen hintaan.  

Joissakin tapauksissa viemärin kuvaus suoritetaan tuntihintaisena mutta jos asiakkaalla on olemassa kiinteistön viemäripiirros, voi hinnan sopia myös urakkatyönä. Karkeasti ottaen voisi sanoa, että viemärin kuvaaminen maksaa 0-500 euroa mutta paljon työtä vaativissa kohteissa hinta voi nousta merkittävästi yli 500 euron. Kuvauksen lisäksi hintaan kuuluu aina puhdistustyöt ja kaikki muu asiaan liittyvä työ.

Kuvausraportti on osa viemärikuvausta

Viemärin kuvauksen tilaajalle annetaan kuvauksesta aina erillinen raportti, jonka avulla hänen on helppo suunnitella mahdollisia jatkotoimenpiteitä. Kuvausraportti sisältää sekä kuvatun tallenteen, että kuvauspöytäkirjan. Monilla yrityksillä on käytössään myös palvelu, jonka valitessaan asiakas saa raportin selkokielellä ilman ammattisanastoa. Selkokielisen raportin ymmärtäminen on helppoa ja siitä käy selkeästi ilmi missä putkistossa sijaitsevat mahdolliset vaaranpaikat ilman asianmukaisia korjauksia.

Viemärin kuvaukseen kuuluu yleensä, erikoiskameralla suoritetun kuvaamisen lisäksi, myös asiantunteva arvio remontin tarpeesta, sekä kuvaustulosten läpikäyminen yhdessä asiantuntijan kanssa. Monet yritykset tarjoavat lisäksi asiakkaan toiveesta käyttövesiputkien, vesikalusteiden ja lämpöverkon arvioinnin viemärikuvauksen yhteydessä. Kuvauksen yhteydessä ja tulosten selvittyä työn tilaajalle esitetään usein myös tarjous viemärin sukituksesta.

Kategoriat
Yleinen

Sähkösuunnittelu on monipuolinen suunnitteluala

Sähkösuunnittelu on monimuotoinen suunnitteluala, joka toimii monen muun erikoisalan kanssa rinnan ja limittäin.  Sähkösuunnittelun palvelukokonaisuus voi koostua useammasta erikoisalan yhdistelmästä ja asiantuntijan näkemyksestä.  Kokonaisuuteen voidaan katsoa kuuluvaksi  sähkösuunnitelman lisäksi esimerkiksi ICT- järjestelmät, turvajärjestelmät, tele- ja turvasuunnittelu, varmennetun verkon ratkaisut, valaistussuunnittelu sekä ICT- ja radioverkkojen suunnittelu. Sähkösuunnittelijan työ tapahtuu siis monialaisessa yhteistyössä muiden erikoisasiantuntijoiden kanssa.

Minustako sähkösuunnittelija?

Sähkösuunnittelu on kokeneen ja osaavan sähköön erikoistuneen työntekijän  tehtävä, minkä toteuttaminen vaatii asianmukaisen koulutuksen.  Polkuja kohti sähkösuunnittelijan työtehtäviä on useita ja sähkösuunnittelijaksi haaveilevalla onkin valintojen valtameri edessään päättäessään itselleen parhaiten sopivan tutkinnon. Suunnittelutehtäviin soveltuvia tutkintoja ovat muun muassa sähkösuunnitteluun perehdyttävä tekniikan alan korkeakoulututkinto, tekniikan kandidaatti tai sähkövoimatekniikan teknikon tai insinöörin tutkinto. Lisäksi suoritetun ja soveltuvan korkeakoulututkinnon tulee sisältää sähkösuunnitteluun, sähköjärjestelmiin  ja sähköturvallisuuteen perehdyttäviä opintoja yhteensä vähintään 30- 45 opintopistettä suunnittelutehtävien vaatimus tasosta riippuen.

Opintojen aikana opitaan suunnittelemaan, toteuttamaan, käyttämään ja ylläpitämään sähkö- ja automaatiojärjestelmiä. Sähkö- ja tekniikka- opintoihin kuuluu paljon myös tulevaisuuden pohdintaa ja innovointia, jonka päämääräksi on asetettu älykkäämmät, turvallisemmat ja energiatehokkaimmat tulevaisuuden ratkaisut.

Sähkösuunnittelijan kelpoisuusvaatimukset

Rakennus-sähkösuunnittelijan koulutus ja kokemus vaikuttavat siihen millaisia työtehtäviä hän on oikeutettu suorittamaan. Vähäisiä suunnittelutehtäviä voi tehdä, kun on suorittanut sähköalan ammattitutkinnon ja on ollut mukana toteuttamassa kolmen vuoden ajan vähäisen vaatimustason suunnittelutehtäviä.

Tavanomaisia suunnittelutehtäviä voi suorittaa soveltuvalla sähköalan tutkinnolla sekä kolmen vuoden työkokemuksella vaatimustasoltaan tavanomaisten tehtävien suunnittelusta. Lisäksi työkokemuksesta kaksi kolmasosaa on pitänyt hankkia tutkinnon suorittamisen jälkeen. Vaativiin suunnittelutehtäviin vaaditaan soveltuvan sähköalan tutkinto sekä lisäksi vähintään kuuden vuoden suunnittelukokemus, josta vähintään neljä vuotta tulisi olla tavanomaisista, tai sitä vaativimmista, suunnittelutehtävistä. Lisäksi vaaditaan vähintään kahden vuoden kokemus vaativien sähkösuunnittelu töiden avustamisesta. Kaikesta työkokemuksesta kaksi kolmasosaa pitää olla hankittu vasta opinnoista valmistumisen jälkeen.

Poikkeuksellisen vaativaa suunnittelutehtävää pääsee tekemään työkseen asianmukaisella tutkinnolla ja vähintään kymmenen vuoden työkokemuksella.  Kokemusta vastuullisena suunnittelijana toimimisesta vaativissa tehtävissä pitää olla neljä vuotta.

Telesuunnittelijan ammatista unelmoivan polku ei ole yhtä selkeä kuin rakennussähkösuunnittelijoiden, sillä heitä harvoin nimetään  vastaaviksi sähkösuunnittelijoiksi tai projektipäälliköiksi. Näin ollen heidän on hankala kerryttää työkokemusta, joka täyttäisi vaatimukset poikkeuksellisen vaativaan pätevyys luokkaan.

Kategoriat
Yleinen

Sähkömies Helsingissä osaa ratkaista pulman kuin pulman

Lähes jokaisessa talossa tai asunnossa on jossain vaiheessa suurempien sähkötöiden aika. Sähkön kokonaiskulutusmäärä ei juurikaan ole muuttunut, mutta sähkön tarve on nykyisin erilainen. Käytetään aiempaa enemmän sähkölaitteita, jolloin esimerkiksi asunnon pistorasioiden määrä saattaa tuntua liian vähäiseltä. Mikäli suunnittelet suurempaa sähköremonttia, on syytä valita työhön ammattitaitoinen sähkömies Helsingissä

Sähkömiehen työhön kuuluvat sähköasennustyöt mm. sähkö- ja LVI-järjestelmien parissa sekä erilaisten sähkölaitteiden korjaus-, huolto- ja asennustyöt. Sähkömies auttaa myös syytä esimerkiksi oikosulkuihin. Mikäli etsit osaavaa sähkömiestä Helsingin seudulta, kannattaa katsoa Turvallisuus- ja kemikaaliviraston Tukesin ylläpitämää listausta yrityksistä, joiden sähkömiehillä on tarvittava osaaminen. Sieltä löydät varmasti henkilön, joka auttaa sinua sähköasioissa. Oli kyse sitten pienemmästä sähköviasta, uuden sähkölaitteen asentamisesta tai suuremmista muutoksista kodin sähköjärjestelmään.

Sähkömies tekee monenlaisia töitä

Sähkötöitä saa tehdä vain sellainen henkilö, jolla on alan koulutus sekä tarvittavaa työkokemusta. Henkilöllä tulee olla sähkötyöturvallisuuskortti, joka on näytettävä pyydettäessä. Sähkömies työskentelee mm. korjaus- ja uudisrakennuskohteissa, teollisuudessa, sähköurakoitsijana sekä sähkön jakelu- tai tuotantolaitoksissa. Sähkömieheltä vaaditaan tarkkuutta ja huolellisuutta sekä hyvää hahmottamiskykyä ja sorminäppäryyttä. 

Sähkömiehen työtehtäviä ovat mm.:

  • sähkö-, LVI- ja telejärjestelmien asennustyöt
  • ilmajohto- ja maakaapelityöt
  • teollisuustuotannon valvonta- ja ohjausjärjestelmien asennukset
  • sähkölaitteiden huolto- ja korjaustyöt
  • sähkösaneeraukset

Pärjääkö  ilman sähkömiestä

Omalla käyttäytymisellään voi vaikuttaa kodin sähkölaitteiden käyttöikään, toimivuuteen ja turvallisuuteen. Muista aina huolehtia laitteiden asianmukaisesta käytöstä ja kunnosta. Tavalliset sähkölaitteet eivät saa olla kosketuksissa veden kanssa. Myös pöly ja lika saattavat aiheuttaa sähkölaitteen vioittumisen. 

Mikäli sähkölaite menee epäkuntoon tai antaa edes pieniä merkkejä rikkoutumisesta, kannattaa olla yhteydessä sähkömieheen. Vioittunut tai väärin korjattu sähkölaite voi aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun. Itse ei kannata lähteä korjaamaan sähkölaitteita, vaan tilata korjaustyö ammattilaiselta.

Kategoriat
Yleinen

Entistä hygieenisempää jauhemaalausta

Jauhemaalauksella saadaan nykypäivänä aikaan erittäin hygieeninen lopputulos, joka sopii moniin eri käyttötarkoituksiin ja -kohteisiin – nimittäin antimikrobiaalisen jauhemaalauksen avulla.

Perinteisellä tekniikalla toteutetun antimikrobiaalisen jauhemaalauksen teho nojautuu uudenlaisiin jauhemaaleihin, jotka hyödyntävät patentoitua Bio-Cote® -teknologiaa. Näin ollen pinnoista saadaan entistäkin hygieenisempiä, antimikrobiaalisen jauhemaalin rakentaessa vankan suojan erilaisia mikrobilajeja kuten esimerkiksi bakteereja ja hometta vastaan. Bio-Cote® -suojatuilla maalipinnoilla bakteerien määrän on tieteellisesti todistettu vähenevän jo kahdessa tunnissa noin 99,5% ja 24 tunnissa lähes sataprosenttisesti 99,99%. Mutta missä antimikrobiaalinen jauhemaalaus on erityisen hyödyllinen?

Ennaltaehkäisy on tärkeintä

Vaikka maailmassa on paljon ihmiselle tärkeitä mikrobeja ja bakteereja, suurin osa niistä voi kuitenkin aiheuttaa meille myös erittäin ikäviä haittoja. Suurin riski sairastumiseen on luonnollisesti aina riskiryhmään kuuluvilla eli jotain perussairautta jo aiemmin sairastaneilla ihmisillä.

Yleisimmin bakteerit ja vaaralliset mikrobit tarttuvat pisara- tai kosketustartunnalla, leviten ympäristöön käsien tai kontaminoituneiden pintojen välityksellä. Ongelmaa pahentaa entisestään nykypäivänä esiintyvä antibioottiresistenssi, jonka vuoksi bakteerien aiheuttamia tulehduksia on yhä vaikeampi jossain tilanteissa hoitaa lääkityksellä. Näin ollen paras keino bakteerien ja mikrobien vastaisessa taistelussa on ennaltaehkäisy, johon on onneksi tarjolla erittäin varteenotettavia vaihtoehtoja.

Edellä mainittujen syiden vuoksi useissa julkisissa tiloissa, kuten esimerkiksi sairaaloissa, on tarve saada pinnat puhdistettua kunnolla. Siivouksesta on muistettava myös huolehtia riittävän säännöllisesti ja millimetrin tarkasti. Puhdistaminen kun on ainoa keino pyrkiä vähentämään tartuntariskejä ja mahdollisesti estämään esimerkiksi sairaalabakteerien ja -infektioiden leviämistä.

Apuna uusi teknologia

Puhdas ympäristö voi kuitenkin rakentua huomattavastikin helpomminkin, käyttämällä hyväksi uutta antibakteerista teknologiaa. Näin ollen jo rakennusvaiheessa tulisi huomioida erityisen tarkasti kaikkien valittavien rakennusmateriaalien puhdistettavuus, huokoisuus ja hygieenisyys. Ja kun keskeisimmät kosketuspinnat saadaan vaihdettua antimikrobisiksi, saadaan tartuntatautien kautta syntyvät infektiot vähentymään välittömästi vähintään 50%. Tämä siis tarkoittaa parempaa terveyttä niin tiloissa vieraileville asiakkaille, kuin myös omilla työntekijöille. Samalla henkilökunnan sairauspoissaolot vähenevät, mikä taas tuottaa pitkässä juoksussa huomattavia säästöjä niin tehokkuuden kuin myös työterveydenhuollon kustannusten osalta.

Antimikrobiaalinen jauhemaali

Hygieeniset pinnat saadaan aikaan niin kutsutulla Bio-Cote® -teknologialla varustetulla jauhemaalilla. antimikrobinen toimivuus tekee maalipinnasta hygieenisen ja suojaa todistetusti useilta mikrobilajeilta, kuten bakteereilta ja homeelta. Sen avulla voidaan käsitellä kaikki julkisten tai muiden mahdollisten tilojen pinnat, jolloin niille muodostuu pitkäikäinen, kestävä ja erittäin hygieeninen suoja kaikkia haitallisia mikrobeja ja bakteereja vastaan.

Kategoriat
Yleinen

Asenna kuntta pihaasi – ja luonto kiittää!

Kuntta pihakatteena on erinomainen vaihtoehto sinulle joka viihdyt metsäisessä ympäristössä. Se on yleistynyt viime vuosina kesämökkien lisäksi omakotitalojen pihoissa ja asutusalueillakin. Siirtovarvikolla saat hetkessä pihastasi kauniin ja luonnonmukaisen. Kuntan asentaminen on helppo ja nopea toteuttaa, teitpä sen itse tai tilaamalla asennuksen muualta.

Kuntta on metsänpohjamattoa jota kasvaa valtaosassa Suomen metsiä. Sitä on alettu nostaa ja toimittaa siirtovarvikkona pihoihin Pohjois-Suomesta ja Kainuusta missä olosuhteet tekevät kuntasta vahvan ja kestävän. Kuntan nostaminen ei tuhoa luontoa, vaan itse asiassa sillä saadaan pelastettua hyvää metsän pohjaa jatkamaan elämäänsä asentamalla se uuteen paikkaan. Kuntta nimittäin nostetaan aina alueilta joille on lähivuosina tulossa avohakkuu. Siinä metsänpohja tuhoutuisi joka tapauksessa ja menee aikaa ennenkuin se eheytyy uuteen kasvuun. Siirtovarvikko siis saadaan pelastettua hyötykäyttöön kun se tuodaan nostettuna ja asennetaan pihaan jatkamaan kasvuaan.

Kuntan asentaminen

Kuntan asennus on helppoa tehdä myös itse. Ennen kuin tilaat kunttaa kannattaa pohjatyöt tehdä valmiiksi. Kuntta menestyy lähes missä tahansa eikä vaadi paljoa kasvuolosuhteiltaan. Sen luontainen kasvualusta on hapan hiekkaperäinen maa-aines. Rikkakasvit kannattaa kitkeä pois alueelta mihin kunttaa halutaan kasvamaan ja sen jälkeen maa pohjustetaan ja tasoitetaan. Pohjalle on hyvä laittaa suodatinkangas rikkaruohon kasvua estämään ja sen päälle n 15 cm hiekkakerros.

Mittaa alue ja tilaa tarvittava määrä kunttaa. Lisää tähän asennusvara n. 10 % varmistaaksesi ettei kuntta lopu kesken. Kuntta ei säily pitkään nostettuna eikä varastoituna, joten asennustyö kannattaa aloittaa hetimiten toimituksen saavuttua. Kunttalevyt asennetaan tiiviisti toisiaan vasten puskusaumaan reunojen kuivumisen estämiseksi. Kuntta-alueiden reunat kanntattaa luiskata hiekalla sen juurikerrosta vasten.

Asennuksen jälkeen kuntta tarvitsee vain säännöllistä ja reipasta kastelua juurtuakseen uuteen paikkaansa. Mikäli mahdollista, kannattaa kastelusta huolehtia nykymenetelmin erilaisia kastelulaitteita hyödyntäen. Kunttaa et voi kastella koskaan liikaa. Ensimmäinen kasvukausi asennuksen jälkeen on ratkaiseva sen menestymisen kannalta, joten sinä aikana kunttaa ei saa päästää kuivumaan!

Kun siirtovarvikko on saatu kotiutettua eli juurrutettua alustaansa, on se käytännössä tämän jälkeen huoltovapaa. Rikkakasvien ilmaantuessa kasvuston sekaan ne kannattaa kitkeä pois. Kuntta muuntautuu ympäristöönsä ja näyttää parhaat puolensa keväästä syksyyn sen eri väreissään. Asenna kuntta pihaasi ja pääset nauttimaan luonnonmukaisesta ja kauniista metsäpihan tunnelmasta!

Kategoriat
Yleinen

Asbestipurku Helsinki kilpailuttaa parhaat toimijat

Asbestipurku on luvanvaraista toimintaa, joka tulee toteuttaa oikeaoppisesti kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa taloissa tai muissa kiinteistöissä ennen mahdollisia purkutöitä tai remontointia. Näin määrää uusi asbestilaki, jonka mukaan asuntoon tulee toteuttaa ennen töiden aloittamista vähintään asbestikartoitus, joka selvittää onko rakennusmateriaaleissa käytetty vaaralliseksi luokiteltua asbestia.

Kartoituksen jälkeen ajankohtaiseksi saattavat nousta asbestipurkutyöt tai materiaalin koteloinnit, jotka tulee toteuttaa ainoastaan osaavan ja oikeat luvat omaavan ammattilaisen kanssa. Mutta mistä löytää paras ammattilainen kyseiseen työhön? Kilpailuta asbestityöt nyt Asbestipurku Helsinki -sivustolla!

Uusi asbestilaki toi alalle liudan toimijoita

Kun uusi asbestilaki astui voimaan vuonna 2016, alkoi alalle putkahdella uusia toimijoita useampia kymmeniä. Tämä johtui mahdollisuudesta tehdä bisnestä asbestipurkutöiden ja -kartoitusten parissa, sillä uusi laki velvoitti kaikki remontoijat teettämään vähintään asbestikartoituksia. Näin ollen toimialalle soljui myös toimijoita, joilla luvanvaraisuus ja toimintatavat eivät kuitenkaan ole vielä vaaditulla tasolla.

Kun uutta asbestipurkuyritystä sitten lähdetään etsimään, mistä voidaan varmistaa toimijan osaaminen ja luotettavuus? Juuri tästä syystä Asbestipurku Helsingin kaltainen luotettava kilpailutussivusto on oiva apu, sillä sen avulla pystyy yhden hakemuksen täyttämisellä kilpailuttamaan ainoastaan luotettavia ja luvanvaraisia pääkaupunkiseudulla toimivia asbestipurkuyrityksiä.

Laki määrittelee, miten asbestityöt toteutetaan

Asbestipurkutyöt ovat siis luvanvaraisia töitä, joiden toteuttaminen oikeaoppisesti vaatii osaamista aina suojavarusteista lähtien. Purku kun tulee aina toteuttaa viranomaisten asettamat säädökset läpäisevillä menetelmillä, suojavarusteilla sekä työvälineillä.

Jos oikeita menetelmiä ei käytetä, tai varusteet ovat puutteelliset, aiheuttaa purkutyöt tai koteloinnit helposti vaaraa niin asukkaille, purkutyön tekijöille kuin myös muulle ympäristölle. Kun purkutyöt ovat saatu valmiiksi, ei työskentelytilaan tai sen ympäristöön saa lain mukaan jäädä edes leijumaan asbestia yli laissa asetetun 0,01 kuitua/cm³ rajan. Myös jälkien siivoaminen on siis tarkkaan säädeltyä työtä, jota ei varsinkaan itse kannata missään nimessä pyrkiä suorittamaan.

Kilpailuttamalla saat parhaan hinnan

Kilpailuttaminen ei kuitenkaan ole hyvästä ainostaan siksi, että pystyt varmistamaan purkujen ostot oikeilta yrityksiltä. Nimittäin kilpailuttamisen avulla saat myös aina parhaan hinnan purkutöille sekä asbestikartoituksille – kilpailutettavat yritykset kun tietävät, etteivät ole kisassa ainoita toimijoita ja tarjoavat aina erittäin edullisia hintoja. Tokikaan kaikkein halvimman hinnan perässä ei aina kannata juosta, varsinkaan kun kyse on terveydelle vaaralliseksi luokitellusta rakennusmateriaalista kuten asbestista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisi järkevää maksaa useimpien yritysten tarjoamia, suurimmaksi osaksi vain ilmaa sisältäviä urakkahintoja.

Älä maksa urakasta, vaan tehdystä työstä

Kilpailutuksen avulla saatkin aina järkevästi asuntosi koon, purkutöissä käytettävien menetelmien sekä työn laajuuden mukaan lasketun tarjouksen, jossa on eritelty tarkkaan ja läpinäkyvästi mikä maksaa mitäkin. Kohteen perustietojen perusteella aluksi annettu hinta-arvio tulee myös pitämään lopulta paremmin paikkansa, kun se ei ole laskettu yhden kiinteän urakkahinnan mukaan, vaan muokattu kohteen perustietojen sekä tehtävissä olevan remontin laajuuden mukaan.

Suosittelemmekin siis lämpimästi testaamaan kilpailutusta, joka ei edes sido sinua vielä asbestipurkutyötarjousten hyväksymiseen!