Häiriötiedotteet


Mussalon jätevedenpuhdistamo toiminnassa jälleen

Häiriö Ratkaistu Vesi

Mussalon jätevedenpuhdistamon korjaamotilassa syttyi tulipalo keskiviikkona 20.3 iltapäivällä noin klo 14. Sammutus- ja raivaustyöt kestivät muutaman tunnin ajan palon alkamisesta. Turvallisuussyistä puhdistamolta jouduttiin katkaisemaan sähköt noin klo 16.30. Sähköt oli poikki noin puolentoista tunnin ajan ja tänä aikana vettä johdettiin ohitukseen käsittelemättä noin 3500 m3. Ohituksen purkupiste on 750 metrin päässä rannasta ja se on 14 metrin syvyydessä. Puhdistusprosessi toimi jälleen pääosin normaalisti.

Turvalan pumppaamo- Jäteveden ylivuoto asutuksen lähellä

Häiriö Ratkaistu Vesi

Alueella sijaitseva Turvalan jätevesipumppaamon ylivuototilanne jatkuu johtuen lumien sulamisvedestä. Ylivuoto voi aiheuttaa epämiellyttävää hajua ylivuodon purkupisteen läheisyydessä. Purkupaikan läheisyydessä veden mikrobiologinen laatu on mahdollisesti heikentynyt joten varotoimenpiteenä suosittelemme välttämään suoraa kontaktia veden kanssa. Lisätietoja ylivuodoista: https://kymenvesi.fi/toiminta/jatevesien-ylivuodot/

Tarinoita arjesta


Uuden kiinteistön liittäminen verkostoon

Uuden kiinteistön liittäminen Kymen Vesi Oy:n verkostoon tapahtuu täyttämällä liittymislomakkeen ja toimittamalla tarpeelliset asiakirjat viranomaisille.


Kiinteistön omistajan vaihtuessa

Jos kiinteistö on jo liitetty Kymen Vesi Oy:n verkostoon, mutta kiinteistön omistaja vaihtuu, on tästä ilmoitettava vesilaitokselle.


Mikä on hulevesi ja
mihin se vaikuttaa?

Hulevesiksi kutsutaan sade- ja sulamisvesiä, jotka johdetaan pois kaduilta, katoilta ja muilta vastaavilta pinnoil­ta. Salaojavesiksi kutsutaan kiinteistöjen perustusten kuivatusvesiä.



TIESITKÖ, ETTÄ

56 l/hlö

kuluu vettä henkilökohtaiseen
hygieniaan vuorokaudessa