top of page
3050be95-caf7-47ff-b39f-c1b660344366.JPG
Makarios%2520logo%2520FINAL_edited_edite
Makarios logo FINAL.png

PERHEKOTI

MAKARIOS
ESITTELY
Brush Strokes

MAKARIOS

Kreikkaa - tarkoittaa: 

siunattu', 'onnellinen'

ESITTELY

Perhekoti Makarioksessa tarjoamme lyhyt- ja pitkäaikaista ammatillista perhekotihoitoa seitsemälle sekä huostaanotetuille että avohuollon tukitoimena sijoitetuille 13 – 17 -vuotiaille lapselle. Tilanteen mukaan myös kiireellinen sijoitus on mahdollista.

 

Perhekotimme sijaitsee rauhallisella omakotialueella Espoon Niipperissä hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Koulut ovat kävelyetäisyydellä ja toisen asteen oppilaitoksiin pääsee kulkemaan julkisilla kulkuvälineillä. Lähikoulussa järjestetään opetusta myös erityisopetusta antavissa pienryhmissä.

 

Meillä on pihapiirissä erillinen rakennus, jossa on yksiö keittokomerolla. Tämä tarjoaa itsenäistyvälle nuorelle mahdollisuuden harjoitella itsenäistymiseen tarvittavia taitoja sekä vastuunottoa turvallisesti perhekodin tuen piirissä. Yksiössä voi tarvittaessa myös jatkaa jälkihuollon asiakkaana.

HENKILÖKUNTA

PERHEKOTIVANHEMMAT

Me, Tarja ja Reijo Wörlin, toimimme perhekodin vanhempina. Meillä on takana pitkä yli 30-vuotinen yhteinen avioliitto, jossa olemme oppineet keskustelemaan vaikeistakin asioista. Olemme kasvattaneet kolme omaa lasta aikuisuuteen ja vanhemmuuden polku haasteineen on meille tuttua. Perhekotivanhempina asumme yhdessä lasten kanssa.

Minä Tarja, perhekodin äiti, olen koulutukseltani sairaanhoitaja. Työn ohella olen opiskellut kasvatustieteiden perusteita, ratkaisukeskeiseksi terapeutiksi ja neuropsykiatriseksi valmentajaksi. Minulla on useiden vuosien työkokemusta lasten ja nuorten parista, mm. koulumaailmassa. Terapeuttina olen työskennellyt nuorten kanssa ja asiakkainani on ollut myös sijoitettuja nuoria. Monipuolinen työkokemus ja jatkuva itsen kehittäminen opiskelemalla on tuonut minulle vahvaa osaamista lasten ja nuorten kokonaisvaltaiseen kasvun ja koulukäynnin tukemiseen sekä psyykkisen oireilun ymmärtämiseen. Vahvuuksiani ovat terapeuttinen ja hoidollinen lähestymistapani ja empaattinen kohtaamisen taito.

 

Minä Reijo, perhekodin isä, olen ammatiltani moottoriasentaja. Olen musikaalinen ja kätevä käsistäni, joten vapaa-aikani menee erilaisten kädentaitojen tai soittamisen parissa. Pääsoittimiani ovat rummut ja muut rytmisoittimet. Minulle lasten kanssa yhdessä tekeminen on tärkeää ja mielelläni jaan osaamistani heille. Kohtaan lapset aitona, humoristisena perhekodin isänä lempeästi.

 

Meillä työskentelee myös osa-aikaisia työntekijöitä tukemassa ja turvaamassa arjen sujumista.

PB251025.JPG
LAATU
House Plants and Candle

LAATU

Ensisijaisena periaatteena toiminnassamme on asiakaslähtöisyys ja siksi tärkeimpänä asiakkaana on sijoitettu lapsi ja hänen tarpeensa.

 

Laadukas työ on meille tärkeää ja pyrimme perhekodissamme luomaan avointa ja keskustelevaa kulttuuria, jossa jokaisen mielipide on merkityksellinen. Sijoitetuilla lapsilla on myös mahdollisuus antaa palautetta vastaamalla palautekyselyyn. Pyrimme tukemaan sijoitettua lasta olemaan yhteydessä omaan sosiaalityöntekijään. Palautetta pyydämme säännöllisin väliajoin myös vanhemmilta ja sosiaalityöntekijöiltä.

 

Tarjoamme henkilökunnalle mahdollisuuden osallistua säännöllisesti erilaisiin koulutuksiin. Perhekodin vanhemmat ovat osallistuneet mm. sijaishuollon omahoitajakoulutukseen, jonka pohjalta on vahvistettu perhekodin hoidollisen työn käytänteitä. Perhekodissa on ulkopuolinen työnohjaaja, jonka tuella pidämme huolta jaksamisesta ja ammatillisesta kehittymisestä.

TOIMINTA-AJATUS

TOIMINTA-AJATUS

Perhekoti Makarioksessa tarjoamme perheenomaista ja turvallista arkea lastensuojelun lapsille ja nuorille. Toteutamme eheyttävää ja terapeuttista perhehoitoa, jolle suunnitelmallisuus ja arjen rutiinit antavat vahvan pohjan. Meille on tärkeää kohdata lapsi yksilönä ja tarjota jokaiselle lapselle hänen tarpeitaan vastaavaa hoitoa ja kasvatusta.

 

Me ajattelemme, että yksi tärkeä tehtävämme on tukea lasta hänen koulunkäynnissään. Siksi tarjoamme tukea ja apua läksyjen tekoon ja kokeisiin valmistautumiseen.

 

Meillä lapsi voi itsenäistyä rauhassa askel askeleelta. Halutessaan nuori voi harjoitella arjen taitojaan, yksin olemista ja vastuunottoa pihapiirissämme olevassa pienessä yksiössä.

PA100771_edited.jpg
DSC_3614_edited.jpg
DSC_3597.jpg

PERHEKODIN ARKI

Perhekodin kodinomaisuus, yhteinen arki ja selkeä päivärytmi antavat turvallisen kasvuympäristön lapselle ja nuorelle. Johdonmukainen arki heräämisineen, päiväohjelmineen ja yhteisine ruokailuineen ovat asioita, joihin panostamme. Ohjaamme ja autamme lapsia löytämään itselleen mielekkään harrastuksen, joka tukee hänen kasvuaan ja kehitystään. Mielellämme toivotamme myös lasten vanhemmat ja sukulaiset tervetulleeksi mukaan arkeemme.

 

Meille yhteinen tekeminen on tärkeää. Jaamme arjen päivittäiset askareet kuten siivoukset, ruuanlaiton ja pihatyöt. Arkiaskareiden lisäksi vietämme mielellämme aikaa yhdessä pelaten erilaisia lauta- ja pihapelejä. Jokainen lapsi ja nuori saa myös itse toivoa itselleen mieleistä tekemistä. Haluamme tarjota meille sijoitetuille lapsille mukavia yhdessäolon kokemuksia talon ulkopuolella retkeillen, tapahtumiin osallistuen mutta myös koti-iltoja viettäen.

Elämään perhekodissa kuuluvat myös yhteiset matkat. Olemme matkailleet kotimaassa ja tehneet risteilyjä
Tallinnaan. Tulevia matkoja suunnittelemme yhdessä nuorten kanssa.

 

Jokaisella lapsella on oma huone, jonka sisustukseen ja värimaailmaan hänellä on mahdollisuus vaikuttaa. Lapsen muuttaessa meille suunnittelemme myös yhdessä hänen viikko-ohjelmansa.

PERHEKODIN ARKI

SEURAA MEITÄ INSTAGRAMISSA

PALAUTE
PALAUTE

Otamme mielellämme vastaan rakentavia ajatuksia ja palautetta palvelustamme

Lomake lähetetty. Kiitos palautteestasi!

YHTEYSTIEDOT
Wooden Surface

YHTEYSTIEDOT

Perhekoti Makarios
Puronporras 4
02920 Espoo

050 5187870

pkmakarios@makarios.fi

 

Tarja Wörlin
041 5284781

 

Reijo Wörlin
041 5225336

PAIKKATILANNE

Lisätietoja vapaista paikoista voi tiedustella suoraan Tarja Wörliniltä.

 

Harjoituspaikan hakijat

Ilmoita kiinnostuksesta ja kysy lisätietoja ottamalla yhteyttä yllä annettuun sähköpostiin

bottom of page