Soita meille- me rakennamme teille!

Rakennamme uutta - kunnostamme vanhaa

ULKOREMONTIT

Julkisivuremontit, kattoremontit (myös pellitykset ja kattoturvatuotteet), terassien kunnostukset

SISÄREMONTIT

Keittiö-, sauna- ja kylpyhuoneremontit

SISUSTUSTYÖT

Tapetoinnit, ovien vaihdot, lattia- ja seinäpintojen uusimiset

UUDISRAKENTAMINEN

Omakotitalot, piharakennukset, terassit 

PIHAKALUSTEET

Koirankopit, roskakatokset, koristekaivot, tuulimyllyt

Esimerkkejä toteutuksistamme

Rantasaunan remontointi ja terassin rakentaminen

Perusteellinen saunaremontti sekä uusi terassi ja portaat laiturille

Hirsirunkoinen rantasauna remontoitiin saunan ja kylpyhuoneen osalta. Kylpyhuoneen ja saunan välinen väliseinä uusittiin kokonaan. Kylpyhuoneen kalusteet sijoitettiin eri paikoille ja suihku uusittiin. Putki- ja sähkötyöt uusittiin. Kylpyhuoneeseen tuli myös valopeili. Kahdelle ulkoseinälle pesuhuoneen puolelle asennettiin tulppalevy lisälämmöneristeeksi ja lattia ja seinät laatoitettiin. Saunan ja pesuhuoneen alaslaskukatto uusittiin ja paneloitiin lämpökäsitellyllä haavalla. Myös saunan lauteet tehtiin lämpökäsitellystä haavasta. Pesuhuoneen ikkuna-aukkoa suurennettiin ja asennettiin uusi ikkuna. Ulko-ovi uusittiin. Rantasaunan päätyyn rakennettiin iso avoterassi sekä portaat rantalaiturille.

Terassin ja aidan rakentaminen

Terassin ja näkösuojan rakentaminen omakotitaloon

Noin 4,5 m x 4,5 m terassi rakennettiin vanhan terassin jatkoksi. Terassin perustus tehtiin ruuvipaaluperustuksena, jonka päälle tuli runko. Terassilaudaksi valikoitui ruskea uritettu 28 mm x 120 mm lauta. Terassiin tehtiin kahdelle sivulle ruskeasta vinorimasta aita, joka toimii näkösuojana. aidan korkeus on 150 cm terassin pinnasta. Vinorima asennettiin 90 mm x 90 mm tolppien ulkopintaan, jolloin aidasta saatiin ulospäin yhtenäinen. Aidan päällä on 48 mm x 148 mm ruskea kyllästetty lankku.

Kiinteistöremontti

Kahvilatilojen uusiminen

Joensuun raviradan kahviotilat uusiutuivat kokonaan. Kohteessa teimme mm. väliseinärunkoja, villoitimme ja teimme kaikki vesieristys- ja laatoitustyöt. Asensimme kahvilaan uuden Kiilax-keittiön. Lisäksi asensimme sienien gyprok-levyt ja teimme listoitus- ja panelointitöitä niin sisällä kuin ulkona.

Kylpyhuone-, sauna- ja wc-remontti

Loma-asunnon kylpyhuoneremontti

Pyöröhirsiseen loma-asuntoon tehtiin kylpyhuone-, sauna- ja wc-remontti. Vanhat laatoitukset purettiin ja saunan lauteet uusittiin. Seinät tasoitettiin ja lattiaan tuli uusi lattialämmitys. Vesieristimme lattiat ja seinät, jonka jälkeen teimme laatoitukset. Lattiaan tuli 10x10 ja seiniin 40x60 laatta. Suihkuseinä ja allaskalusteet uusittiin. Ovet säilyivät ennallaan, asiakas maalaa ne itse myöhemmin. Saunaan asennettiin uusi kiuas. Katto- ja ovenpielilistoja uusittiin. 

Aitan kattoremontti

Kattoremontti ja kourut

Kesämökin aitan vanha kattomateriaali uusittiin. Vanha kate purettiin ja laitettiin aluskate, uudet ruodelaudat sekä tummanharmaa lukkoponttipelti. Lisäksi asennettiin vesikourut.

Paloaseman siirtäminen

Paloaseman siirto kokonaisena uusille perustuksille

Olimme mukana tässä todella mielenkiintoisessa projektissa. Kolin paloasema siirrettiin kokonaisena uuteen paikkaan uusille perustuksille. Nostoa varten seinät vaneroitiin ulko- ja sisäpuolelta ja sisäpuolelle laitettiin poikittain paksut liimapuupalkit, joihin tehtiin seinien tuennat. Rakennus sahattiin kahden alajuoksun välistä irti ja alimpaan alajuoksuun sahattiin nostoliinoille läpimentävät kanaalit. Myös räystääseen tehtiin liinoille aukko ja aukon kohdalta otettiin lukkoponttipelti pois, jotta nostoliinat saatiin suoraan katolle. Noston suoritti kaksi 100 tonnin nostinta, jotka nostivat rakennuksen lavetin teräspalkkien päälle. Kuljetettava matka oli noin puoli kilometriä ja asema nostettiin uusille perustuksille. Operaatio onnistui erinomaisesti eikä rakenteisiin tullut vaurioita noston eikä kuljetuksen aikana.

Omakotitalon kattoremontti

Omakotitalon kattoremontti

Vanha peltikate purettiin ja vanhojen hyväkuntoisten ruodelautojen päälle tuli rima kattotuolien suuntaisesti. Tämän jälkeen laitettiin aluskate, toinen rima ja sen jälkeen uusi ruodelaudoitus. Molempia lappeita oikaistiin samalla hieman. Taloon asennettiin myös uudet vesikourut, nousutikas talon päätyyn ja lisäksi kattosilta. Avoräystäälle asennettiin räystäänaluslaudoitus. Lopuksi piiput pellitettiin uudelleen katteen värisellä pellillä.

Rantasaunan ja terassin rakentaminen 

Rantasaunan ja terassin rakentaminen vanhaan hirsikehikkoon

Vanhan hirsirungon ympärille rakennettiin rantasauna pukuhuoneella ja terassilla. Hirsikehikon etuseinään tuli uusi lämpöeristetty puurunko ikkunalla ja sisäänkäynnin oviaukolla. Hirsirunko soodapuhallettiin sisältä. Saunaan ja pukuhuoneeseen tuli puulattia. Pukuhuoneen lattia eristettiin Finfoamilla. Pukuhuoneen kattoon laitettiin välihirsien väliin vaakapaneli, jolloin välihirret jäivät osittain näkyviin. Saunan lauteet tehtiin tuppeen sahatusta haapalankusta. Hirsirunkoon tehtiin katto kokonaan alusta asti: kattotuolit, ponttilaudoitus ja huopakate. Hirsirungon päälle tuli pysty- ja vaakakoolaus sekä lomalautaverhous. Terassi rakennettiin rakennuksen etupuolelle ja päätyyn, ja terassiin upotettiin palju. Rakennukseen asennettiin sadevesikourut. 

Omakotitalon huoneistoremontti

Eteisen, makuuhuoneen ja WC-tilan muutostyö

Alunperin 40-luvulla valmistuneen omakotitalon laajennusosa remontoitiin melko perusteellisesti. Eteisen puulattia purettiin pois ja nostettiin ylemmäksi. Uuteen lattiaan tuli lattialämmitys ja laatta sekä ulko-ovi uusittiin. Eteisen yhteydessä olleesta varastotilasta tehtiin WC, jonka lattiaan tuli myös lattialämmitys ja laatoitus. Seinät ja katto tulivat MDF-paneelista. Sähkökeskus, valaistus ja pistorasiat uusittiin. Makuuhuoneen ja takana olevan varastotilan väliseinä poistettiin ja lattiapinnat koolattiin samaan tasoon. Myös makuuhuoneeseen tuli lattialämmitys ha vinyylilankkulattia. Makuuhuoneeseen asennettiin liukuovi. Makuuhuoneen seinät koolattiin, levytettiin ja maalattiin. Myös makuuhuoneen valaistus ja pistorasiat uusittiin.

Rivitalon WC:n pintaremontti

WC tilan päivitys pintojen ja kalusteiden osalta

Tilasta purettiin vanhat kalusteet ja pintamateriaalit pois. Lattiaan asennettiin vinyylilankku ja seiniin sekä kattoon mdf-paneli. Alunperin seinissä oli ns. puolipaneli. WC istuinta ei uusittu. Muut kalusteet uusittiin ja samalla myös sähköjä sekä putkia päivitettiin.  Tilaan asennettin LED-valopeili.

Liiketilan terassi

Yrityksen terassi liiketilan edustalle

Uuteen liiketilaan muuttaneelle yritykselle rakennettiin liiketilan eteen n. 75 m2 terassi. Terassi rakennettiin yrityksessä myytävien tuotteiden esittelyä varten.

Yksiön kylpyhuone- ja saunaremontti

Rivitaloasunnon kylpyhuone ja sauna

Kohteessa oli alunperin lattiassa ja seinissä muovimatto. Lattia on betonilattia ja seinät kivi/levyseiniä. Saunan paneelit oli lakattua mäntypaneelia ja lauteet oli Abachia. Kylpyhuoneesta poistettiin lattiasta ja seinistä muovimatto sekä hiottiin liima pois. Saunasta purettiin vanhat paneelit, lauteet ja alumiinipaperi sekä koolaukset pois. Pesuhuoneen lattiaa laitettiin lattiatasoite ja vanhat levyseinät vaihdettiin kosteantilan gyproc-levyyn. Saunaan asennettiin uudet koolausrimat ja alumiinipaperi. Seinät ja katto paneloitiin leppäpaneelilla. Uudet lauteet tuli myös lepästä. Kylpyhuoneen seinät, lattia ja saunan lattia vesieristettiin. Seiniin tuli 20x40 kokoinen laatta ja lattiaan 10x10 lattialaatta. Pesuhuoneen ja saunan väliovi vaihdettiin uuteen lasioveen.

Omakotitalon julkisivu ja kuistit

Omakotitalon julkisivuremontti ja kuistit

Omakotitalon julkisivu maalattiin kertaalleen. Vanha irtonainen maali poistettiin ja pintahome pestiin homepesulla. Takakuisti purettiin ja tilalle rakennettiin uusi. Päätykuistin vanha huopakatto uusittiin ja kuistin päätyyn laitettiin uudet pellit sekä uusi seinällenostopelti. Samalla uusittiin myös osa muista ikkunapelleistä. Räystään aluslaudat maalattiin uudestaan. Ulkoverhous oli hirsipanelia ja väliseinien kohdalta ulos rakennetut ns. valehirsiseinän pätkät purettiin ja tilalle tuli 100x100 liimapuupalkit. Pääsisäänkäynnin portaat rakennettiin uudestaan. Talo avoräystäät laudoitettiin umpeen kauttaaltaan.

Kesäkeittiö ja terassi

Omakotitalon yhteyteen terassi, pihalaatoitus ja kesäkeittiö

Omakotitalon päätyyn rakennettiin 28m2 terassi, 20m2 pihakiveys sekä 7 m2 kesäkeittiö. Kohteen nurmi ja multa kaivettiin pois sekä pohjalle asennettiin suodatinkangas. Kesäkeittiölle valettiin antura ja muurattiin kaksi harkkokerrosta. Terassin pohjalle asennettiin 30x30 pihalaatoista anturat, joiden päällle tuli terassin runko. Pihalaatoituksen alle laitettiin hieno sora, joka tärytettiin ja tämän päälle 30x30 betonilaatta. Laattojen saumoihin harjattiin saumaushiekka ja laatat tärytettiin. Kesäkeittiön katemateriaaliksi tuli huopa. Keittiöön asennettiin Muurikka 80 kotakeittiö ja piippusetti sekä penkit. Lisäksi kohteeseen rakennettiin näkösuojaksi aitaelementit n. 6,5m2 ja n. 3m2 ruskeasta painekyllästetystä vinorimasta. 

Ulkoseinän remontti

Liitetilan seinän ja ilmastointikanavien kuorien muokkaus

Vanhasta liiketilasta purettiin kaksi isoa metallirunkoista pariovea ja aukkoihin rakennettiin eristetty puurunko. Ulkoverhous tehtiin pellistä. Liikerakennuksen katolle rakennettiin vanerista ulkokuoret, jotka myöhemmin päällystettiin pellillä.

Uuden kerrostalon parveke-elementit

Kerrostalon parvekkeiden puiset päällititilät ja kattojen levytys

Uuteen kerrostaloon tehtiin asuinhuoneistojen kattojen levytystä. Asuinhuoneistojen parvekkeille teimme elementteinä pohjarungot ja päälliritilät Siperian lehtikuusesta. Elementit valmistettiin tilaajan hallissa mittatilaustyönä, josta ne kuljetettiin työmaalle. Kohteessa elementit nostettiin nostimella parvekkeille ja asennettiin paikoilleen.

Kaupan laajennus/muutostyö

Toimistotila ja WC

Kaupan toimistotilaan rakensimme tilanjakajaksi kevyen väliseinän, jonka pintamateriaaliksi tuli molemmin puolin valkoinen mdf-paneeli. Lisäksi vanha WC-tila purettiin ja uuteen laajennusosaan rakennettiin uusi wc- ja pukuhuonetila. Teimme näihin tiloihin vesieristystyöt sekä laatoitukset.

Saunaremontti

Ulkosaunan perusteellinen remontti

Vuonna 1960 rakennetun ulkosaunan pukuhuoneen paneeleiden takaa puuttui tuuletus ja saunan katon koolauslaudat olivat lahonneet. Kaikki rakenteet purettiin runkoon asti ja seinät eristettiin. Eristämisen jälkeen tehtiin pystykoolaus ja vaakapanelointi leppäpaneelista. Saunan hyväkuntoinen betonilattia vesieristettiin ja laatoitettiin. Uudet lauteet tehtiin haapalankusta, jotka käsiteltiin harmaalla laudevahalla. Saunan vanha tiilipiippu korvattiin uudella teräspiipulla ja kiuas uusittiin. Saunaan vaihdettiin uusi ikkuna edellisen rikkoutuneen tilalle. Pukuhuoneeseen tehtiin uusi mäntylautalattia ja seiniin tehtiin vaakakoolaus ja pystypanelointi leppäpaneelista. Pukuhuoneeseen vaihdettiin uusi ikkuna ja molempien tilojen ilmanvaihto uusittiin. Pukuhuoneen ja saunan puuovi vaihdettiin uuteen lasioveen. 

Terassi

Uudiskohteeseen toteutettu ulkoterassi

Vuonna 2019 valmistuneeseen paritaloon toteutettiin n. 30 m2 ulkoterassi lämpökäsitellystä puutavarasta. Puulämmitteinen kylpypalju on upotettiin terassiin ja kaminan alle asennettiin peltisuojus. Terassille rakennettin myös suoja-aita.

Julkisivuremontti

Puurakenteisten rivitalojen julkisivuremontti

Olemme mukana toteuttamassa Joensuussa seitsemän rivitalon julkisivuremonttia. Vuonna 1985 rakennetusta kohteesta puretaan vanha julkisivu kokonaan pois ja uusitaan ulkoverhous. Aiemmin kohteessa ollut pystypanelointi korvataan vaakapaneloinnilla. Lisäksi kohteessa uusitaan räystäänaluslaudat, kattoturvatuotteet, valokatteet, ulko-ovet ja puurakenteiset väliaidat. 

Kylpyhuoneremontti

Käyttötilan muutos välieteisestä kylpyhuoneeksi

Omakotitalon vanha välieteinen muutettiin kylpyhuoneeksi. Rakenteiden purun jälkeen tilaan asennettiin viemäriputket, vesiputket ja tehtiin sähkötyöt. Seinät koolattiin ja asennettiin gyproc-levyt. Lattiaan asennettiin 32 mm koivuvaneri, jonka päälle tuli 5 cm valu ja lättiälämmitys. Seiniin ja lattiaan tehtiin vesieristys ja laatoitus. Tilaan asennettiiin suihkukaappi. Tilaan tuli seinälle asennettava lämminvesivaraaja ja painekalvosäiliö. Tilaan asennettiin WC-istuin, allas, allaskaappi ja peilikaappi. Tilaan asennettiin Vilpe 190 huippumuri. 

Keittiöremontti

Rintamamiestalon keittiöremontti

Vuonna 1955 valmistuneessa omakotitalossa ei ollut vesijohtoa, viemäröintiä eikä keittiötä. Tupaan suunniteltiin uusi keittiö. Tilaan uusittiin puulattiat, seinäpinnat, katto, vanha leivinuuni ja hella päällystettiin antiikkilaastilla. Tilaan asennettiin uusi keittiö ja saareke sekä liesituuletin. Taloon tehtiin uusi viemäröinti ja sisälle vedettiin vesijohto. 

Pihakalusteet

Teemme pihakalusteet mittatilaustyönä.

Rakennamme puusta mittatilaustyönä mm. koirankopit, roskakatokset, koristekaivot ja tuulimyllyt. Esimerkiksi koirankopit toteutamme lämpöeristettynä, irrotettavalla huopakatolla, ikkunoilla ja saranoidulla ovella toiveesi mukaan. Olemme toteuttaneet koppeja eri kokoisille koirille, yksihuoneisena tai eteisen kanssa. Roskakatoksia teemme tarpeesi mukaan joko katolla tai ilman ja katokset voidaan toimittaa joko maalattuna tai pohjamaalattuna.

Lisää kuvia toteutuksistamme

Näin kartoituskäynti etenee

Kerro meille vapaamuotoisesti rakennus- tai remontointikohteestasi lomakkeella. Voit kertoa tarkemmin onko kyseessä:

  • Uudisrakentaminen, kuten terassin, kesäkeittiön tai omakotitalon rakentaminen
  • Sisäremontti, kuten keittiö-, sauna- tai kylpyhuoneremontti
  • Sisustustyö, kuten tapetointi tai latti- ja seinäpintojen uusiminen
  • Ulkoremontti, kuten kattoremontti, ulkovuoriremontti tai maalaus

Otamme yhteyttä ja tulemme paikan päälle tekemään kartoituksen sovittuna aikana. Käymme kartoituskäynnillä kanssasi läpi kohteen tarkemmat yksityiskohdat työn toteutuksesta, aikataulusta sekä tarvittavista materiaalihankinnoista.

Käynnin perusteella teemme sinulle kirjallisen tarjouksen joko sovitusta työstä tai koko toteutuksesta tarvikkeineen. Halutessasi autamme materiaalien valinnassa ja hankinnassa sekä opastamme tarvittavissa lupa-asioissa. Kauttamme hoituvat kaikki työt sähkötöistä loppusiivoukseen asti.

Toimintamme perustana ovat luotettavuus ja takuuvarma työnjälki. Yrityksellämme on voimassa olevat työturvallisuuskortit, tulityökortti ja vesieristyssertifikaatti. 

Varaa kartoituskäynti oheisesta linkistä tai soita!

  • 0449703267 / Pentti