Tontin osto ja vuokraus erinomaiselta paikalta Enontekiöllä

Enontekiön Yhteismetsä myy ja vuokraa tontteja Enontekiön Ylikyröstä, Hommakankaan asemakaava-alueelta. Tontit sijaitsevat luonnonkauniilla paikalla Vuontisjärven ja Hommajärven ranta-alueella, josta on upeat näkymät Pallas-Yllästunturin kauniiseen kansallispuistoon.

Yhteismetsä on kiinteistöille yhteisesti kuuluva alue, joka on tarkoitettu käytettäväksi kestävän metsätalouden harjoittamiseen senosakkaiden hyväksi. Enontekiön yhteismetsä on perustettu vuonna 1968.

Ajankohtaista

Ei ole ajankohtaisia uutisia tällä hetkellä.

Osakaskunnan toiminta

Yhteismetsän osakkaita ovat kaikki osakaskiinteistöjen omistajat. Osakkaat yhdessä muodostavat yhteismetsän osakaskunnan. Osakaskunnan päätösvaltaa käyttää osakaskunnan kokous- ja hoitokunta.

Osakaskunnan toimintaa puolestaan ohjaa yhteismetsälaki, metsälaki ja osakaskunnan ohjesääntö.

Enontekiön yhteismetsän alueet sijaitsevat kahdessa erillisessä palstassa; Ounasjoen palsta sekä Taipaleen palsta. Ohesta löytyy myös alueiden lähestymiskartta. (Pohjakartta © Maanmittauslaitos lupanro 686/MML/11.)

Enontekiön Yhteismetsä lukuina

Kokonaispinta-ala n. 31 000 ha
Metsätalousmaan osuus: n. 19 000 ha
Vuotuinen hakkusuunnite: 12 000 m3
Osakastiloja: 966 kpl
Katso kuvat

Miksi ostaa tai vuokrata tontti Enontekiön Yhteismetsältä?

Hommakankaan asemakaava-alueen tontit

Mikäli olet harkinnut luonnonkauniin tontin ostamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Tontit myydään aina siinä järjestyksessä kuin sitovia varauksia tulee. Vuokratessa tontin vuosivuokra on 6 % tontin hinnasta. Toimi siis nopeasti, mikäli haluat laadukkaan tontin hyvään hintaan. Vuokratontteihin sisältyy myös metsästyslupa ja myydystä tontista sellaisen voi lunastaa.
Tämä sivusto käyttää evästeitä
Asetukset
evästeet